Basles Tilburg

Hoi! Mijn naam is Stef. Ik hou van muziek en van de basgitaar! Die passie wil ik als docent met je delen. Welke muziek raakt jou? Welke bassisten vind je goed? Wat wil je leren? Ik wil je helpen de muziek te spelen die je tof vindt en een mooi geluid uit de basgitaar te halen. Plezier in het muziek maken staat voorop!

De lessen

Iedere leerling heeft andere interesses en leert op een andere manier. Als docent doe ik mijn best om een gestructureerd pad te creëren voor iedere leerling. Er zullen altijd terugkerende elementen in de les zijn zoals techniek en het werken aan een muziekstuk. Ook zal ik ‘improvisatie’-oefeningen doen om de geleerde techniek of kennis beter te integreren om in staat te zijn deze zelf in de praktijk te gebruiken.

 Afhankelijk van je eigen interesses kunnen we werken aan de volgende onderwerpen: 

  • Improvisatie
  • Compositie (eigen nummers schrijven)
  • Muziektheorie 
  • Gehoortraining
  • Stilistische verdieping in de stijl die jij tof vindt, vrijwel alle muziekstijlen zijn mogelijk: jazz, pop, rock, latin, R&B, (neo-)soul, klassiek etc. 
  • Toewerken naar auditie op het Conservatorium 

Bandcoaching

Als muzikant is er niets leuker dan samen met andere muzikanten muziek maken. Ik kom jullie daar graag bij helpen. In de bandlessen kunnen we werken aan een bandsound, de functie van elk instrument, dynamiek, timing, communicatie en nog veel meer.

Over mij

In juni 2019 ben ik afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam in de richting Jazz en geïmproviseerde muziek. Vrijheid in muziek is iets wat mij ontzettend fascineert. Dat is ook precies het element dat me aantrekt in geïmproviseerde muziek. Het feit dat er op het moment iets kan ontstaan, dat houdt muziek fris, spannend en organisch. 

De afgelopen jaren heb ik veel gespeeld in verschillende bands en heb ik ook mijn eigen project opgezet: TISOI. Enkele hoogtepunten van de afgelopen jaren zijn: Carte Blanche TISOI Paradox Tilburg, winnen Maastricht Jazz Award met BABS, Porto tour met het Koen Smits Quintet. 

Heb je vragen of interesse in een proefles, neem dan contact op. Hopelijk tot snel!

@: stefjoosten@msn.com