About

Vrijheid in muziek is iets wat Stef Joosten ontzettend fascineert. Dat is ook precies het element wat hem aantrok in geïmproviseerde muziek. Het feit dat er op het moment iets kan ontstaan, dat houdt muziek fris, spannend en organisch. 

Die interesse resulteerde in een studie aan zowel de AMPA (Fontys Academy of Music & Performing Arts) in Tilburg als aan het Conservatorium van Amsterdam. 

Afgelopen jaren is Stef actief geweest als bandleider van TISOI met onder andere Britse pianist Ivo Neame (Marius Neset, Phronesis), Morris Kliphuis en Kika Sprangers. In 2022 is Stef begonnen met het schrijven en uitvoeren van nieuwe muziek waarmee hij eind 2023 de studio in gaat. 

Ook voor collectieven Ezthetic en Nyala is Stef betrokken bij het componeren van de muziek. Ezthetic bracht in maart 2022 hun eerste album uit en Nyala heeft in voorjaar 2023 hun eerste album opgenomen.

Daarnaast speelt Stef als sideman in verschillende bands en projecten waaronder de Rik van der Made Group, Koen Smits 4, Fabio Almeida Group, Trio dos Anciões en het Tiago Lageira Quintet.

Vanaf januari 2020 is Stef ook als docent verbonden aan AMPA, Acadamy of Music and Performing Arts, het Conservatorium van Tilburg. Onderdeel van Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Voor meer info: FHK AMPA JAZZ 

Vanaf juli 2023 is Stef als talent onderdeel van Music Hub Brabant. Een traject vanuit Talent Hub Brabant met als doel talentontwikkeling in de muziek structureel op te nemen in de Brabantse cultuursector. 
Meer info: Music Hub Brabant 2023/24

Foto: Emma Buisman Fotografie