About

Vrijheid in muziek is iets wat Stef Joosten (1996) ontzettend fascineert. Dat is ook precies het element wat hem aantrok in geïmproviseerde muziek. Het feit dat er op het moment iets kan ontstaan, dat houdt muziek fris, spannend en organisch. 

Die interesse resulteerde in een studie aan zowel de AMPA (Fontys Academy of Music & Performing Arts) in Tilburg als aan het Conservatorium van Amsterdam. 

Afgelopen jaren is Stef actief geweest als bandleider van TISOI met onder andere Britse pianist Ivo Neame (Marius Neset, Phronesis), Morris Kliphuis en Kika Sprangers. En afgelopen voorjaar met het schrijven van nieuwe muziek in trio met Tilburgse muziekvrienden Koen Smits en Pascal Vermeer. 

Ook voor collectieven Ezthetic en Nyala is Stef betrokken bij het componeren van de muziek. Ezthetic bracht in maart 2022 hun eerste album uit en Nyala duikt in voorjaar 2023 de studio in.

Daarnaast speelt Stef als sideman in verschillende bands en projecten waaronder de Rik van der Made Group, Trio dos Anciões, Tiago Lageira Quintet en Koen Smits 4.

Vanaf januari 2020 is Stef ook als docent verbonden aan AMPA, Acadamy of Music and Performing Arts, het Conservatorium van Tilburg. Onderdeel van Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Voor meer info: FHK AMPA JAZZ 

Ook is Stef als programmeur en organisator betrokken bij Make It Jazz in Tilburg. 

Foto: Emma Buisman Fotografie