About

Vrijheid in muziek is iets wat Stef Joosten (1996) ontzettend fascineert. Dat is ook precies het element wat hem aantrok in geïmproviseerde muziek. Het feit dat er op het moment iets kan ontstaan, dat houdt muziek fris, spannend en organisch. 

Die interesse resulteerde in een studie aan zowel de AMPA (Fontys Academy of Music & Performing Arts) in Tilburg als aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast heeft Stef de afgelopen jaren ervaring opgedaan in verschillende bands en projecten. Zo is hij in Portugal op tour geweest met het Koen Smits Quintet, won hij met de band BABS de Maastricht Jazz Award en stond hij met The Daltones op So What’s Next.

In 2018 zette Stef zijn eigen project TISOI op en nam hiermee de vrijheid om elk concert met een andere bezetting en andere inspirerende muzikanten van zijn generatie te spelen. Juist om het frisse, het spannende en het avontuur op te zoeken in zijn eigen muziek. TISOI speelde al in Paradox en op Jazz in Duketown.

Vanaf januari 2020 is Stef ook als docent verbonden aan AMPA, Acadamy of Music and Performing Arts, het Conservatorium van Tilburg. Onderdeel van Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Voor meer info: 
FHK AMPA JAZZ

Foto: Eddy Westveer